CONNAISSEUR D'HONNEUR

Maak kennis met onze ereleden. Zij hebben een bijzondere bijdrage geleverd voor de speciaalbierwereld of voor de vereniging. Deze ereleden betalen geen contributie en zijn altijd van harte welkom. 

RAYMOND STRIKKER

Eigenaar van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek. Ondernemer, hotelier en restaurateur in hart en nieren. In 2018 won hij de Paul Fagel Gastvrijheidsprijs. Een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt door de Alliantie van Twents Gastheerschap.

De Bloemenbeek is een oude boerderij en schenklokaal uit 1906. Sinds 1966 eigendom van de Familie Strikker. Raymond is de tweede generatie. De Bloemenbeek bestaat al meer dan 50 jaar.

EMIEL KWEKKEBOOM

Emiel is begonnen in Landhuishotel De Bloemenbeek. Daar leerde hij ook  zijn vriendin Mandy kennen. In 2012 vertrokken zij naar Amsterdam. Emiel is aan de slag gegaan bij La Rive in het Amstel Hotel. Mandy ging werken bij het Okura. Begonnen als Chef de Partie is Emiel opgeklommen tot Souschef.

Maar in 2018 zag hij, samen met Mandy, een mogelijkheid en kans om terug te keren naar Twente. In het voorjaar van 2019 openen ze samen dan ook Restaurant Joann. Een voormalige kantoorvilla in Enschede wordt verbouwd tot restaurant. 

FRANK HENDRIKS

Frank is eigenaar en oprichter van De Twentse Bierbrouwerij. Opgericht in 2008 in Hengelo. Sinds oktober 2018 heeft de brouwerij een nieuw onderkomen, ook in Hengelo. 

Hij brouwt hier natuur zuivere bieren met grondstoffen van het Twentse land. Naast de brouwerij is er ook een proeflokaal om de bieren te proeven.

Het uitgebreide aanbod speciaalbieren uit Twente wordt aangevoerd door Twents Premium Pils. Een traditioneel bier dat ambachtelijk wordt gebrouwen en waar ze de beste granen van Twentse bodem voor gebruiken. 

FRED RUTTEN

Voetballer en trainer pur sang. Sinds 1980 verbonden aan FC Twente. Helaas moest hij in 1992 zijn actieve voetbal carrière stoppen. Hij speelde 307 wedstrijden. In 1988 speelde hij slechts 1 interland tegen Italië.

In 2000 begon hij als trainer bij FC Twente. Hierna is hij trainer geweest bij o.a. Schalke 04, PSV en Feyenoord. Nu is hij trainer bij Anderlecht in België.

Naast voetballiefhebber en trainer heeft hij ook een oog voor speciaalbier. Inmiddels is hij een groot liefhebber en aangestoken door Bert Kuperus.