DE BIERCONNAISSEURS

De oprichting

Wij zijn de Bierconnaisseurs opgericht door Bert Kuperus in februari 2015. Kuperus verliet in januari 2015 Het Twentsche Biergenietschap met het doel een eigen Speciaalbier Sociëteit op te richten ter promotie van het Nederlandse maar vooral het regionale gebrouwen speciaalbier. Daarnaast is het voor Kuperus een grote drijfveer om het regionale gebrouwen speciaalbier in de Nederlandse gastronomie verkrijgbaar te maken.

Het accent ligt niet alleen bij speciaalbier, maar ook om Bier en Spijs combinaties te promoten en nog een stap verder te gaan, om Bier in Spijs combinaties op vele regionale en landelijke menukaarten te krijgen.

Speciaalbiersociëteit de Bierconnaisseurs (Twente/Overijssel) heeft zijn onderkomen gevonden bij Café Bierlokaal De Engel te Oldenzaal. Een speciaalbiercafé met allure en uitstraling en dat past precies bij de doelstelling en missie van de sociëteit. 

 

Nieuwe afdeling

De Noord-Hollandse afdeling is opgericht in februari 2019, door Remco van Staveren. Liefhebber van speciaalbier, eigenaar van een biergroothandel en organisator van bierfestivals.

 

Connaisseur d’Honneur

Daarnaast kennen de Bierconnaisseurs “Connaisseurs d’Honneurs” (ereleden). Dat zijn;

  • Raymond Strikker :
    Eigenaar en Patron van Landhuishotel en Restaurant de Bloemenbeek.
    Het restaurant van de Bloemenbeek is in bezit van 1 Michelinster en ligt in het mooie De Lutte.
  • Emiel Kwekkeboom:
    Bekend als Souschef van La Rive te Amsterdam. Dit restaurant heeft 1 Michelinster.
    Eind 2018 is hij teruggekeerd naar Twente voor zijn eigen Restaurant Joann in Enschede. Opening voorjaar 2019.
  • Frank Hendriks:
    Eigenaar Twentse Bierbrouwerij te Hengelo.
  • Fred Rutten
    Ex profvoetballer bij o.a. FC Twente en thans voetbaltrainer in België, bij RSC Anderlecht.

 

EreCodex de Connaisseur

De Bierconnaisseurs hebben kenbaar gemaakt zich te conformeren aan de EreCodex de Connaisseur. Een reglement waar men zich in moet vinden en houden. Meer info is te vinden op onze  pagina over de Erecodex.

 

De avonden

Onze Connaisseursavonden worden als volgt ingevuld:

  • Speciaalbier Proeverijen
  • Bier in Spijs en Bier en Spijs avonden
  • Opzetten nieuwe Bierclubs, Gilden of geniet/genootschappen in de regio
  • Opzetten eigen Bierfestival(s) en Bier in Spijs festival(s)
  • Bezoeken op locatie (brouwerijen, groothandels, slijters)
  • Een eigen gebrouwen Connaisseursbier te verkrijgen
  • Horecabezoeken ter promotie regionaal/landelijk gebrouwen speciaalbier
  • Events organiseren ter promotie Nederlands en regionaal speciaalbier

Wil jij hier aan mee doen? Wil je meer informatie? Neem contact op! Klik rechtsboven in op de enveloppe. 

Sluit Menu